petak, 7. veljače 2014.

MUA - Make Up Academy

























Volim MUA. Baš mi je po gustu. ELF mi je isto super, ali MUA proizvodi su po mojoj slobodnoj procjeni ipak nešto (sitno) kvalitetniji; barem što se pigmentiranosti i postojanosti tiče. U sastojke neću ulaziti.

Poslije Nove godine sam si ubola nekakav worldwide free shipping, iako sam rekla mužu da mi ne da da kupujem ništa do prvog veljače. Ali ovo je zbilja bila prilika. Cijelu sam narudžbu platila ispod 250 kn (oko 23 funte) i evo svega toga (osim jednog nesretnog rumenila koje se putem smrvilo, pa sad čami u kutijici dok ga ne sameljem i riješim na neki način).

Krenimo redom, s desna.



Fashionista Double Collection Mascara - Ultra Black

- Bijeli dio je super uber ekstra genijalan. produljuje trepavice nenormalno dobro. Crni dio je suh. ali suh ko barut. Neupotrebljivo suh. Četkica je OK, i zapravo ga koristim za donje trepavice, jer se vazda istrackam s drugim maskarama. Ovako im dam malo volumena bez straha da završim kao rakun.
Cijena na popustu: 1.50 £
Ocjena 2.5/5 (5 za bijeli dio, 0 za crni)


Mascara shade 6 (plava)

- Totalni promašaj. U potrezi sam za lijepom duboko plavom maskarom, a ovo je razvodnjena tempera. Nula. Ništa. Potrebno je minimalno 10 slojeva da bi se išta vidjelo, i u toj fazi su trepavice toliko sljepljene i brašnaste, i ništa. Grozno. Koštala je 10 kuna pa ajd. Možda posluži za neke maškare.
Cijena na popustu: 1.00 £
Ocjena 0/5


Secret Gel Eyeliner - Exhibition (tamnoplavi shimmer)

- Neznam. Nije dobar. Previše je vodenast. Više je sjenilo u kremi-gelu, nego tuš. U usporedbi recimo s Catrice gel eyelinerom, ovo je krema za ruke. Niđe veze. Evo ga tu dole na slici. Nije baš pigmentiran, i presporo se suši. Možda se nakon par mjeseci sasuši pa bude upotrebljiv. Doduše da se blendati prstom u relativno ravnomjernom nanosu, pa možda posluži kao sjenilo. Četkica je također neupotrebljiva. Drška je prekratka, kistić je debilnog oblika. Nisam zavodoljna.
Cijena na popustu: 1.50 £
Ocjena 1/5





Sheer Lip Gloss - Perk Me Up

Sjajila volim, pogotovo kad su malo jače pigmentirana i kad nemaju puno shimmera u sebi. Ovo sjajilo nije baš pigmentirano, ali nema ni shimmera. Oke, ima malo, ali je gotovo neprimjetan. Ne lijepi se, lijepe je teksture na usnama i ima čudan okus i miris. Nije neugodan, ali nije baš ni najdivniji na svijetu. Lijepo se sjaji na usnama, nije loše. Obzirom da volim sjajila iz tubice jer su praktična za nanošenje u hodu, ovo nosim sa sobom uvijek. Nijansa je lijepa, prirodna, a opet malo oboja usne. Evo i slike kako izgleda.
Cijena: 1.00 £
Ocjena: 3/5 



12 Shade Palette - Heaven and Earth

I evo razloga zašto volim MUA. Ovo je krasna paletica. Iako preferiram mat sjenila, volim i shimmere. Ovo je jedna krastorica. Lijepo pigmentirana sjenila, i ono što je najbolje od svega - ne truse se! Ako nešto mrzim onda je to prašina po obrazima nakon šminkanja. Za četrdesetak kuna, ovo je pun pogodak. Jedina zamjerka su jaaaako slične nijanse. I nekad mi se dogodi da se počnem šminkat i onda više ne znam s kojom sam počela.
Cijena: 4.00 £
Ocjena 5/5





Lipsticks - shades 3 (na slikama 1), 13 (na slikama 2) i 1 (na slikama 3)

Ruževi su me također oduševili. Svaki košta nekih 10 kn, i predivni su. Tekstura im je odlična, mazivi su, pigmentirani i nema shimmera. Ne podnosim shimmere u ruževima. Ono. Organski. Iako mi se tu i tamo zalomi da mi je neki lijep i da mi lijepo stoji i da ga nosim s vremena na vrijeme, ja kategorički mrzim shimmer na (mojim) usnama. O postojanosti bi se dalo diskutirat. Nisu baš, jel, postojani. Ali ne isušuju usne i nisu naporni - ne "cure" van usana i ne nakupljaju se u boricama. Pakiranje je fensi, za razliku od ELFovih ruževa koji su grozno upakirani, i super je što na dnu imaju mali sample ruža u prozirnoj kutijici, što je isto super ako ćete nekoga šminkat - kistićem ili špatulom izgrabite iz lončića potrebnu količinu i nema kontaminacije! Evo ih. Super su. 
Moj favorit je broj 3, najbolje maziv, kremast i divne duboke boje kakvu tražim već godinama. Shimmer free, ou jes.
Cijena: 1.00 £
Ocjena: 5/5 (super ruž za 10 kuna)
















Pressed Powder - shade 3

Pretaman. Nisam ga ni isprobavala previše. Podton je OK, pa možda bude dobar na ljeto. Na ruci izgleda skroz oke, ali na licu je ipak malo previše.
Cijena: 1,00 £
Ocjena: NEZNAM :(


 



Blusher 6(na slikama 0), 4(na slikama 1), 3(na slikama 2), Bubblegum(na slikama 3), Bonbon(na slikama 4)

Za početak, ako budete kupovali ova rumenila, imajte na umu da slike na sajtu NEMAJU VEZE S MOZGOM tj. bojama u stvarnosti. Ali ono, niđe veze. Na stranu to, ja sam prezadovoljna ovim rumenilima. Lako se nanose, malo se truse, ali zato koristiti mekani kist, i to je to. Boje su baš lijepe i krasne, i mislim da ću si naručiti i ostale koje mi fale. Ove koje ja imam su sve mat, osim broja 6, koji je IZRAZITO shimmerast. Izbor nijansi je čist okej, i za popuniti kolekciju i isprobati razne lookove su i više nego divna. Zamjerka ide pakiranjima, koja su različina u staroj i novoj kolekciji. Blje. Totalno debilno, jer su različitih formata i unstackable.
Cijena: 1,00 £
Ocjena: 5/5

















Matte Foundation - Honeycomb (shade 2)

JAO PRESVIJETAO! Dakle, totalni promašaj što se pudera tiče ovaj put. Jebiga. Više sreće drugi put. Nema veze, nije bio skup. Stavila sam ga na lice, i zapravo ima potencijala, podton je pogođen, ali nemogu izaći vani blijeda kao smrt i istestirati ga kako spada.
Cijena: 1,00 £
Ocjena: NEZNAM :(

 

Prime and Conceal

Šećer na kraju. Ja muku mučim s upalim ljubičastim podočnjacima, tako da ovaj momak nije za podočnjake. Ali je super kao primer za kapke. Iako nije baš za masne kapke, ovo je sasvim solidan concealer koji ubija crvenilo. Tekstura je kao creme to powder, ali nije. Na prvi dodir je masno, ali dok se utapka u kapak postane baršunasto-vlažno. Odlična baza za sjenilo. I jako dobro radi. I košta cca 15 kuna. Nakon 4-5 sati sjenilo se počinje nakupljati u pregibu, ali ako nemate masne kapke, možda potraje i duže. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom da je postao svakodnevna trackalica i mislim da ću ga u sljedećoj narudžbi opet ubaciti, nek se nađe. 
Cijena: 1,50 £
Ocjena: 5/5

 

Suma sumarum - odličan sajt sa pregršt zanimljivih i jeftinih stvari za isprobavanje. Ja sam veliki obožavatelj i pobornik web shoppinga, s jedne strane zato jer se mogu koliko god hoću premišljati što da kupim, provjeriti recenzije, pregledati sastojke, swacheve i dojmove, bez da mi teta prodavačica dahće za vratom i pokušava mi uvaliti neki odvratan narančasti shimmer. S druge strane nemam mamino zlato kojeg držim za ručicu da ne bi prevrnuo cjelokupni asortiman s donjih polica u dućanu. Istina, neki put se dogodi da fulam nijansu, da fotke na dućanu ne odgovaraju proizvodu u stvarnosti, ali budimo realni, koliko puta vam se dogodilo da ste pod onim groznim lampama u Kozmu ili DM-u ili nekoj parfumeriji isprobavali puder/ruž/ostalo i kad ste došli doma ste shvatili da to uopće nije ta boja i da vam zapravo uopće ne stoji. Meni se to dogodilo puno puta, što zbog žurbe, što zbog napornih prodavačica, to zbog spomenutog svjetla.

Eto, otegnuo se ovaj post.
Uskoro pripremam i jedan ELF dugi post, sa starom i novom narudžbom koja mi ima tek stići. I jako joj se veselim jer će biti puno puno kistova i sjenila u njoj. Juhu!

0 komentari:

Objavi komentar